Råvarer

Hos Kommandobroen by Grantland tror vi på, at en ret ikke kan være bedre, end de råvarer der er brugt. Derfor går vi meget op i, hvorfra vi får vores råvarer, og hvordan de er behandlet. Fisk skal være frisk, og kød skal være bæredygtigt. Herunder kan du læse lidt om de forskellige råvarer, vi bruger i restauranten.

Kildegaarden

Kildegaarden ligger tæt ved Mariager fjord i Nordjylland. Gitte og Erik Skovsgaard driver landbruget med en stor flok kødkvæg, som er deres “Hjertebarn” i dagligdagen. De har den holdning, at “Man kan smage på kødet, hvordan dyrene har haft det underopvækst”, hvilket er tanken bag kvalitetsvaremærket Kildegaarden.

Kildegaardens kødkvæg går som regel på græs- og engarealer, der af naturlige årsager ikke er egnede til jordbrug. Kødkvæget anvendes til naturpleje, hvorfor de naturligvis går så meget ude i den friske luft som muligt. Når kalvene stopper med at die, stopper moderen med at producere mælk og de begynder at spise hvad de finder på de græs- engarealer hvor de går. Dyrene slagtes unge, max 30 mdr. hvilket medfører, at der er et ekstra højt proteinindhold, samt en fantastisk struktur i kødet, med en høj kødprocent og en god fedtmarmorering. Vi vælger altså hos Kommandobroen by Grantland at bruge kildegaarden, da det er essentielt for os, at bruge gode danske produkter, samt at dyrene behandles værdigt og at kvaliteten af kødet er i top.

Læs mere om Kildegaarden på deres side.

Edgar Madsen – Frisk fisk!

Edgar Madsen drives af Helga Madsen og ligger centralt placeret på havnen i Hvide Sande. Hos Edgar Madsen har de i over 50 år eksporteret fisk fra Hvide sande, samt leveret fisk til turister og lokale i Hvide Sande. De får deres friske fisk direkte fra auktionshallen, hvor de lokale fiskere afsætter deres fangst. Hurtigt og effektivt får de hos Edgar Madsen ordnet fiskene og leveret dem videre så fiskene bibeholde deres friskhed.

For os på Kommandobroen by Grantland, betyder samarbejdet med Edgar Madsen, at vi altid har mulighed for at få de bedste lokale og friske råvare og det kan smages.

Find mere om Edgar Madsen her.

Langsand laks

Langsand Laks er en dansk laksefarm i Hvide Sande. Langsand Laks var Thue Holms vision. En vision om at skabe verdens første bæredygtige laksefarm. De eksportere til hele verden og er kendt for kvaliteten af deres laks. De bruger et system, som fjerner de miljørisiko, som normalt er mod havet og risikoen for at forurene den vilde fiskepopulation fjernes også. Derudover drives farmen af vindenergi, som bidrager til et bedre globalt klima.

Find mere om Langsand Laks her.

Sydfynsk lam

Sydfynsk lam stammer fra en fin gammel familievirksomhed nær Hesselager. Et af deres kerneværdier er at arbejde tæt sammen med leverandører og dyr, hvilket betyder, at de kan stå inde for såvel bæredygtighed samt dyrvelfærd. Tilsammen giver dette kød af højeste kvalitet og vi er, hos os, glade for at kunne servere denne gode lammekød, som er leveret af folk med en passion for gode råvarer.

Se deres folder her.

Smag af naturen

”Smag af naturen”, samler spiselige råvarer direkte fra naturen. Bag firmaet står naturekspert og tidligere biologilærer Jan sammen med sin kone Petra, som har læst humanernæring i Tyskland. De Har valgt at gøre deres livs hobby til deres erhverv. De går meget op i naturen og sørger for at den ikke tager skade når de sanker (En person, som samler ting i naturen). De levere friske og spændende varer til os af højeste kvalitet, som ikke altid kan findes andre steder.

Sødam kylling

Sødamn kylling er ikke bare økologisk, men anbefales af dyrenes beskyttelse, fordi de ikke bare lever op til kravene for økologisk kylling, men overgår dem. Så ud over at smage fantastisk har kyllingerne også levet et godt kyllingeliv. Kyllingerne får lov til at vokse i et naturligt tempo og den langsomme vækst og dyrenes adgang til at bevæge sig frit giver, i kombination med foderet, lækkert og smagfuldt, marmoreret kød med en fast struktur.

Læs mere om Sødam fjerkræ her.

Ideal Vin

Jesper er vores vinmand fra Ideal Vin. Hos Ideal vin er de ikke sommelier, de har ikke arbejdet på d’Angleterre og de er ikke børn af en gammel gravet vingrossist. Til gengæld har de en passion og nysgerrighed i forhold til vin. De formår at levere nogle spændende vine med en god historie. De forstår at sætte vinen i centrum ved ikke kun at gå til de store vinhuse, men faktisk selv at følge sig vej igennem vinverdenen ved at smage.

Læs mere om Ideal Vin her.

Sigurd Müller

De har hos Sigurd Müller arbejdet i vin siden 1975. De er altså godt erfarne og gode til at finde nogle spændende og gode vine. De har efterhånden et solidt bånd til vinproducenterne, som ofte er familiedrevne foretagender. De kender vinen og de folk, der laver den. Dette har givet dem et nært samarbejde med nogle af verdens mest berømte og værdsatte vinmagre og vi beundrer denne indstilling.

Læs mere om Sigurd Müller her.